כשאהיה גדולה תהיה לי מסעדה! מסעדה היא קודם כל הבטחה לעצמי, שכשאגדל לא אהיה עוד לכודה בתוך המוח שלי. אוכל לתקשר בכל מני רמות עם סועדי המגוונים ולא רק עם אלו שמרגישים לי נפשות תאומות. כשתהיה לי מסעדה אתקל בשמחה, בעודי קונה גמבות, באנשים מוכרים למחצה בשוק, אברכם ב“אהלן” לא מחייב, ולא אזַכֵה בתשובה מגומגמת (אך פרטנית למדי) כל “מה נשמע” שנורה לעברי. ניהול שיחת בכל גודל וצורה, גם הקטנות והשטחיות שבהן, יהפוך למיומנות זמינה עבורי.
מסעדה, משמעותה גם שאותר על התחרות המתמדת בה אני מתקיימת. לא אמדוד עצמי ביחס לאנשים תמימים, עוברי אורח שצרפתי למקצה בלא ידיעתם, רק משום שהיו קרובים מספיק כדי שאראה בהשגתם הוכחה לכך שהורי לא צדקו לגביי. מסעדה משמעותה שבחרתי להפסיק להיות מעצבת, ושבטח לא הפכתי לאמנית הדור, ושכנראה אני בסדר עם זה.
למסעדה שלי לא יהיה מודל עסקי. היא תקרה מעצמה בלי הלוואות או ציפיות להצלחה מסחררת ופתיחת סניפים. היא לא תגע בכוכבי מישלין ולא תופיע ברשימת "עשרת המקומות להיות בהם אם אתה תל-אביפסטר", שתתפרסם בעיתון שיירש את ”העיר” – בו לא אדפדף כדי לרדת על הגריד וההחלטות העיצוביות.
במסעדה שלי אשתכר מהצהריים בחברת חברים מעניינים. הם ידברו ואני אקשיב בלי להרגיש שאני מחכה לתור שלי לדבר. בן זוגי יעצב את המקום, הוא ידאג שכל הכסאות יהיו באותו צבע, ישים מוסיקה ויסדר בקולור-קוד את הספרים בהוצאתו שימכרו במקום. נקרא למסעדה “תארוחה”, וזה לא יהיה מודע לעצמו – זה פשוט יהיה.
גמבות במרינדה
10 גמבות בינוניות ואדומות מאוד
6 שיני שום
מלח
רבע כוס שמן זית
6 כפות חומץ טבעי
+ שוטפים את הגמבות ומורחים אותן במעט שמן זית.
+ מניחים את הגמבות בתבנית ומכניסים אותה לתנור (שחומם מראש למקסימום במצב גריל).
+ פותחים את התנור כל 10 דקות, ומסובבים את הגמבות כך שהן ישחימו מכל הצדדים.
+ כשכל הגמבות צלויות באופן שווה, מוצאים אותן ומכסים את התבנית בנייר אפיה (זה יקל על הקילוף).
+ כשהגמבות מתקררות, קולפים אותן (בלי להוריד את הגבעול), ומסדרים בשכבות בקופסאת אחסון. אחרי כל שכבה מפזרים שום כתוש, טיפה מלח ומשפריצים חומץ. בסוף מוסיפים שמן בנדיבות ולמקרר ליום אחד.
23 תגובות
Comments feed for this article
אוקטובר 21, 2010 בשעה 9:25 pm
נטלול
זה זהה לחלום שלי בתוספת קטנה:
המסעדה תהיה טבעונית, בלי שאגלה לאנשים שהיא טבעונית.
רק בסוף הארוחה כשישבו תפוחי בטן, שבעי רצון וחצי שכובים לאחור- אעבור ואומר:
בלי בשר, בלי ביצים, בלי חלב. עכשיו נראה אתכם, נמרים.
האיור מהמם כרגיל ואגב- אני מרשה לעצמי לדמיין שזו אני שם.
xoxo
אוקטובר 21, 2010 בשעה 9:34 pm
קלקל
זה יפה (-:
אוקטובר 22, 2010 בשעה 8:36 am
לירון
זה באמת יהיה. ואני אהיה שם, קבועה, שיכורה ומעניינת (מעניינת זה יפה, כן?). שאיפות פשוטות
אוקטובר 22, 2010 בשעה 8:53 am
אלה
איזה כיף איזה כיף איזה כיף.
ליהי- האיור הזה הוא אחד היפים שלך שראיתי אי פעם. הוא מהמם ברמות קשות
ואני מתה עליו.
אליסה- אבקש להוסיף לתפריט מנת ילדים עבור המאותגרים קולינרית.
וזה חזון מופלא ונהדר.
ואתן מופלאות ונהדרות.
אוקטובר 22, 2010 בשעה 9:19 am
lihiejacob
אלולו
על הלחיים שלי הופיעו כתמים עגולים וכתמתמים מרוב התרגשות
תודה!
להלן המתכון שלי לגמבות במרינדה:
+ מרימים לאליסה טלפון
+ מתלוננים על החיים הקשים וחסרי התכלית שלך
+ מוסיפים דמעות תנין ופלייבק של בטן מקרקרת
+ מטבלים במחמאה
+ עולים על מונית שירות
et voilà!
אוקטובר 22, 2010 בשעה 2:07 pm
עלמה
את כותבת כל כך יפה.
אני רוצה לבוא למסעדה הזו גם. במיוחד לכיסאות בחוץ, אלו שבהם אנשים יושבים בשמש שהיא אף פעם לא חזקה או חלשה מידי, ושותים מרטיני עם קרח מכוסות יפות.
חוצמזה, אני רוצה לשבת איזה ערב על הבר, שבו כל האנשים שיחייכו אליי יעשו זאת בכנות, וחשוב מזה, אלו שלא יחייכו אליי יעשו זאת בכנות גם כן.
אוקטובר 24, 2010 בשעה 9:05 am
alisagoikhman
תבואי! אחפש משהו בקווזין הרוסי שלי בלי בשר ועם פחות מיונז מהרגיל 🙂
נשתה לשוכרה מהצהריים המוקדמים ונשקשק בפתיתי השלג הפנימיים שלנו עד רדת הלילה.
אוקטובר 22, 2010 בשעה 11:42 pm
קרן
יפה יפה מכל בחינה
אוקטובר 23, 2010 בשעה 3:25 pm
עוד יעל אחת
האיורים שלך פשוט נהדרים. הייתי מתה לתלות כמה מהם בדירה שלי.
אוקטובר 24, 2010 בשעה 5:35 am
lihiejacob
דבר המאיירת: הו! תודה!
אוקטובר 25, 2010 בשעה 8:53 pm
gadi
אני מת עלגמבות מוחמצות והמתכון שלך נראה פשוט, ופשוט טעים ! ולגבי האיור – אצטרף לקודמי.
נובמבר 29, 2010 בשעה 2:02 pm
שלי
בהצלחה עם החלום שלך! אני מקווה שהוא יתגשם בקרוב. בתמורה לגמבות במרינדה אתרום את המתכון לעוגת שוקולד הכי אהובה עליי.
דצמבר 9, 2010 בשעה 6:53 pm
אריאלה
כרגיל האיור מרהיב, וגם הכתיבה…רוצי עם החלום שלך – חיים רק פעם אחת, לא ?
ינואר 5, 2011 בשעה 1:25 pm
אמיתי ס
מכניסים את הגמבות לשקית ניילון, זה מקל על הקילוף.
ויש גם תוספות ללא אורתודוקסים:
מעט סויה, מעט בלסמי, אורגנו טרי קצוץ (או זעתר).
מרץ 6, 2011 בשעה 12:52 pm
דבי
אהבתי את האיורים שלך וגם המתכונים, תודה!
מאי 23, 2011 בשעה 6:04 pm
אורלי
איור יפהפה ומתכון תואם …:)
יוני 21, 2011 בשעה 11:21 am
פרקט
זה מזכיר לי ילדות 🙂
אוגוסט 7, 2011 בשעה 5:01 pm
מתכונים ואוכל
הגמבות האלה יודעות מה הן עושות הא? יצא טעים. תודה 🙂 על זה לא אומר איכס…
ספטמבר 9, 2011 בשעה 1:15 pm
Esti
את יופי של ציירת. אהבתי
מרץ 3, 2012 בשעה 12:37 pm
מאיה
העם זקוק לעוד סיפורים וציורים!
וגם פסח מתקרב, וזו סיבה לכתוב
משהו חדש על פסח!
מרץ 3, 2012 בשעה 12:50 pm
alisagoikhman
צודקת לחלוטין!
נשתדל בקרוב
מרץ 3, 2012 בשעה 12:59 pm
מאיה
הידד!!!
אוגוסט 28, 2012 בשעה 11:25 am
רחל
תיאור מדהים ומדויק מאוד. מחכה לקרוא עוד ממך:)